Over ons

Voorbij je eigen kerkmuren
Cornerstone is opgericht met het doel om jongeren uit de Zaanstreek bij elkaar te brengen. Tijdens onze jeugddiensten worden jongeren bemoedigd om de relatie met God aan te gaan. Ook is dit voor jongeren de ultieme gelegenheid om nieuwe contacten te maken. In onze samenwerking met verschillende kerken organiseren wij ook extra activiteiten om deze relaties te versterken, zoals bijvoorbeeld Cornerstone Fun: een gezellige activiteit aan het einde van het jaar.

Onze diensten
Onze jeugddiensten gaan over thema’s die direct toepasbaar zijn voor jongeren. Actuele onderwerpen waar je als jongere mee geconfronteerd kan worden op school of op straat. Zo hadden we in 2021-2022 thema’s als Fresh Start, vertrouw jij op god?, light a fire en living water. Thema’s die in 2023 voorkomen bijvoorbeeld zijn bidden en autoriteit. Voor deze thema’s nodigen wij landelijk jeugdsprekers uit. De worship is een essentieel onderdeel van onze dienst, want in aanbidding kunnen wij ons tot God richten. Daarvoor nodigen we ook verschillende, soms terugkomende bands uit die zowel in engelse als nederlandse taal met ons in aanbidding gaan.

Ruimte 
We vinden het bij Cornerstone belangrijk om een vertrouwelijke sfeer neer te zetten, en niemand iets te verplichten. We hopen dat jongeren zich kunnen ontwikkelen in de gaven van de Geest door ze de ruimte te geven. Potentieel worden er nieuwe talenten ontdekt: gave om te spreken, of organisatorisch/muzikale- gaven waarin jongeren het geloof op hun beurt weer kunnen uitdragen naar de buitenwereld.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Cornerstone (@cornerstone.jeugddiensten)

Bovenstaand zie je de leden van het Cornerstone organisatie team. Je kunt ons gerust aanspreken op een jeugdavond als je vragen of opmerkingen hebt. Bovendien zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Het liefst hopen wij dat het Cornerstone iniatief uiteindelijk door verschillende kerken gedragen wordt. Zodat wij als christenen onderling naar elkaar kunnen toegroeien, en meer van elkaar kunnen leren.

Visie

Interkerkelijk
Cornerstone is opgericht met de intentie om jongeren van verschillende gemeenten samen te brengen; wij heten alle jongeren welkom. Zo hopen wij een vertrouwelijke sfeer neer te zetten, waarin jongeren bemoedigd worden om de relatie met God op te zoeken.

God
“Zie ik de hemel, het werk van uw vingers, de maan en de sterren door u daar bevestigd, wat is dan de sterveling dat u aan hem denkt, het mensenkind dat u naar hem omziet.” – Psalm 8 vers. 4 – 5

God wil een relatie met eenieder van ons aangaan. Hij heeft Zijn eigen zoon, Jezus, gegeven om te sterven voor onze zonden. Jezus heeft in zijn offer de weg tot God vrij gemaakt. Leidend door de Heilige Geest en met de gaven & rijkdom die ons gegeven is, willen wij God dienen door te werken aan Zijn heilige koninkrijk.

 

Facebook
Facebook
INSTAGRAM