Belangrijke Message in Daniel – 15 Maart 2019

Afgelopen vrijdag heeft Christian Tan ons verteld wat het betekent om de identiteit van Christus uit te dragen. Het verhaal van Daniel is bemoedigend en heeft een belangrijke message voor christenen in deze tijd. Daniel en zijn vrienden werden continue op de proef gesteld, zij leefden in Babylon. Zij moesten zich gaan verdiepen in de Babylonische geschriften, ze moesten een ander dieet aannemen en hun joodse namen werden veranderd. In zekere zin leven wij ook in Babylon, onze christelijke identiteit staat onder vuur: op scholen wordt seculier onderwijs gegeven en worden pogingen gedaan om God uit het beeld te halen.

Daniel en zijn vrienden bleven standvastig en vergaten nooit dat zij een belangrijke God diende. Zij lieten zich niet besmetten door de vruchten van Babylon. Zo moeten wij ook rein blijven en op de hoogte zijn wat voor ‘voedsel’ wij tot ons nemen. Sommige dingen kunnen in grote hoeveelheden slecht voor ons zijn: snoep, drank, sporten, netflix of gamen. Wij mogen onszelf wel af en toe verwennen met een ongezonde hap, maar stop jezelf niet vol met ongezonde dingen. Richt je tot Jezus, en probeer zijn licht te weerkaatsen tot de rest van de wereld. Zodat andere jongeren door jouw ook Jezus willen leren kennen. Blijf daarom altijd naar God zoeken, en vraag hem om raad bij alle keuzes die je in je leven moet maken.

Al met al hebben wij erg veel genoten van de afgelopen jeugdavond. We hebben veel bekende gezichten gezien. De Purpose Praise band zorgde bovendien weer voor een feestelijke sfeer. Wij zijn erg dankbaar om met deze band te kunnen samenwerken. De worship sessie voelde bevrijdend, het was fijn om onze dankbaarheid & lof aan God te kunnen uiten. Volgende dienst (17 mei) zijn ze weer van de partij, hopelijk ben jij er dan ook weer!

Foto’s van de afgelopen Dienst:

IdentityInChrist1 FotoAlbum
« 1 van 17 »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM