Doel

Trailer


Christelijk jongeren netwerk

De Cornerstone is opgericht met het doel om jongeren uit de Zaanstreek bij elkaar te brengen. Er zijn  vers. lokale jeugdclubs in kerken, maar er zijn slechts weinig samenkomsten bedoeld voor jongeren van vers. gemeentes. Door een maandelijkse interkerkelijke jeugddienst te organiseren willen wij daar verandering in brengen! Tijdens deze samenkomsten worden jongeren bemoedigt om de relatie met God aan te gaan. Ook is dit voor jongeren de ultieme gelegenheid om nieuwe contacten te maken. In onze samenwerking met verschillende kerken organiseren wij ook extra activiteiten om deze relaties te versterken (vb: jeugdweekend, filmavond).

Opzet dienst

Onze jeugddiensten gaan over thema’s die direct toepasbaar zijn voor jongeren. Actuele onderwerpen waar je als jongere mee geconfronteerd kan worden op school of op straat. Zo hebben wij het bijv. over Identiteit gehad, Social media en Intimiteit. Voor deze thema’s nodigen wij jeugdsprekers van over heel het land uit. De worship is een essentieel onderdeel van onze dienst, want in aanbidding kunnen wij ons tot God richtten. We zingen nummers van gospel artiesten waar veel jongeren bekend mee zijn.

Uitnodigend karakter

Daarbij is het voor ons belangrijk om een vertrouwelijke sfeer neer te zetten, niemand zal tot iets verplicht worden. We hopen dat jongeren zich kunnen ontwikkelen in de gaven van de Geest door ze de ruimte te geven. Potentieel worden er nieuwe talenten ontdekt: gave om te spreken, of organisatorisch/muzikale- gaven waarin jongeren het geloof op hun beurt weer kunnen uitdragen naar de buitenwereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM