God’s Vaderhart – Cornerstone Jeugddienst

Het was afgelopen vrijdag weer een super vette avond! Hein gaf een bemoedigende boodschap op basis van de gelijkenis van de verloren zoon. In plaats van de verloren zoon is het belangrijkste figuur in dit verhaal de liefdevolle vader. De zoon is klaar met voor zijn vader te werken en vraagt om zijn deel van de erfenis (hij wenst hem eigenlijk dood). Hij gaat de wijde wereld in om van het geluk te proeven, hij wil in absolute vrijheid leven. Lange tijd geniet hij in volle teugen van zijn nieuwe leven, maar met de tijd verandert de situatie. Zijn fondsen raken op, hij verliest zijn rijkdom, hij heeft niet eens genoeg geld voor voedsel. Hij heeft spijt en besluit terug te keren naar zijn vader.

Integendeel, zijn vader is niet woedend: Hij sprint naar zijn zoon toe en kust hem. Hij heeft elke dag op de uitkijk gestaan voor hem. Een groots feest wordt gevierd, want de vader houdt onvoorwaardelijk veel van zijn zoon. Op gelijke wijze houdt God ook van ons. Het maakt voor hem niet uit hoeveel fouten wij hebben gemaakt. Zolang wij op hem gericht zijn hoeven wij niet bang te zijn dat zijn liefde voor ons ophoudt! Hij houdt van ons als een vader! Ik wil eindigen met een aantal verzen uit Gods brief aan jouw:

“Kom thuis en Ik geef het grootste feest dat je ooit beleefd hebt” (Lucas 15 vers 7)
“Je bent geen vergissing” (Psalm 139 vers 15)
“Ik heb je prachtig gemaakt” (Psalm 139 vers 14)
“Ik geef je veel meer dan een aardse vader zou kunnen” (Matteüs 7 vers 11)
“Want je bent mijn kostbare bezit” (Exodus 19 vers 5)

 

Foto’s van de afgelopen Dienst:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM