Geestelijke Strijd – Cornerstone Jeugddienst

Afgelopen vrijdag hebben wij het seizoen feestelijk afgesloten! Onder leiding van Jeremy Keurentjes en zijn band werd de avond swingend geopend. Verder hebben wij kennis mogen maken met Thomas Berkhout, hij heeft ons verteld over de geestelijke strijd. Een lastig thema, maar de boodschap  is heel relevant voor deze tijd! De bijbel spreekt over 2 werelden: een fysieke wereld en een geestelijke wereld. De geestelijke wereld kun je niet zien, maar oefent toch zijn invloed op je uit (vaak onbewust). Thomas verteld ons dat je mentaal vooral veel op de proef gesteld wordt en dat je gedachten vatbaar zijn voor de geestelijke strijd. Hij refereerde hierbij naar de brief van Paulus aan Korinthe:

Korinthiers 2, HSV:

3 Want al wandelen wij in het vlees, wij voeren geen strijd naar het vlees.

4 De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk, maar krachtig door God, tot afbraak van bolwerken.

5 Want wij breken valse redeneringen af en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, en wij nemen elke gedachte gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus,

Toelichting

De dingen die wij tot ons nemen kunnen onze gedachten beïnvloeden, ze kunnen ons onzeker- of gefrustreerd maken. Neem bijv. liefdesliedjes: ze lijken vrij onschuldig maar toch kunnen ze je gedachten beinvloeden door je een onrealistisch beeld van de liefde te geven. Zo zijn er veel meer voorbeelden: denk aan de invloed van social media, games en Netflix series. Natuurlijk is het opzichzelf absoluut  niet verkeerd als je graag games speelt- of naar een album van Taylor Swift luistert. Het is alleen belangrijk dat je bewust wordt dat bedrijven/media/politieke stromingen je willen beinvloeden: Zij kunnen bolwerken in je gedachten vormen. Bolwerken die uit verkeerde ideeën bestaan en dus niet op waarheid gebouwd zijn.

Bid tot de Vader om je te helpen met het afbreken van bolwerken. God heeft een plan met je leven, bid dat Hij zijn plan aan jouw bekend zal maken. En ik verzeker je dat er bijzondere dingen in je leven zullen gebeuren 🙂

Thank you all! Het was een geweldige seizoen! Wij hebben veel bijzondere dingen mogen meemaken het afgelopen seizoen! We hebben kennis mogen maken van allerlei kerken uit de Zaanstreek.

Op basis van de fijne sfeer hebben wij besloten om Cornerstone volgend jaar weer voort te zetten!  We beginnen dan weer na de zomer op 15 november, ditmaal in de VEG in Wormerveer!

Verder starten wij het nieuwe schooljaar met jeugdweekend, klik hier als je geïnteresseerd bent!

Succes met de laatste loodjes van dit schooljaar! Fijne vakantie alvast!

 

Foto’s van de afgelopen dienst:

Cornerstone club gif animation
« 1 van 55 »

Beluister de preek van Thomas: 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Facebook
INSTAGRAM